Žiaci ZŠ a SŠ sa môžu prihlásiť na súťaž Literárny Kežmarok 2010

01.02.2010 Kežmarok

Kežmarok 1. februára (TASR) – V rámci 55. ročníka súťaže Literárny Kežmarok sa bude konať celoslovenská literárna súťaž pre žiakov základných a stredných škôl na Slovensku, ale aj pre slovenských študentov v zahraničí
Riaditeľka Mestského kultúrneho centra v Kežmarku Gabriela Kantorková informovala, že súťaž je vyhlásená v troch vekových kategóriách, v poézii a próze. Môžu sa jej zúčastniť žiaci vo veku 8 až 11 rokov, 12 až 15 a 16 až 18 rokov. Každý, kto má záujem predstaviť svoje literárne diela, musí poslať tri až päť vlastných básní, prípadne dva alebo tri prozaické útvary. Tie musia byť v rozsahu maximálne päť normovaných strán. Podmienkou je, že práce nesmeli byť nikde publikované ani zaslané do inej súťaže. Svoje výtvory musia žiaci poslať v piatich exemplároch spolu s kontaktnými údajmi na adresu Mestského kultúrneho strediska v Kežmarku. Kantorková dodala, že súťaž nie je vymedzená tematicky a posledný termín na odovzdanie literárnych prác je 15. apríl 2010.
Organizátormi Literárneho Kežmarku 2010 sú mesto Kežmarok spolu so Slovenskou národnou knižnicou, Slovenským národným literárnym múzeom v Martine a Maticou slovenskou. Vyhodnotenie súťaže bude 17. až 18. júna v Kežmarku.
 

Vyberte región